O nas

Družba Coca–Cola HBC Slovenija, franšizno podjetje družbe The Coca–Cola Company, je ena največjih družb v državi na področju brezalkoholnih pijač.

Naša družba s prodajo in distribucijo edinstvenega portfelja kakovostnih blagovnih znamk, zanesenjaškim pristopom k trženju in zglednim ravnanjem na področju družbene odgovornosti podjetij svoje proizvode zagotavlja približno dvema milijonoma ljudi.

Družba

Družba Coca–Cola Slovenija je bila ustanovljena leta 1968.

Zaposlujemo 160 ljudi, posredno pa v vrednostni verigi podpiramo še dvakrat toliko delovnih mest.

Želimo biti najbolj zaželen dobavitelj strank in izvajati programe za podporo več kot 4.000 strankam, ki naše izdelke prodajajo potrošnikom.

Naša družba je del skupine Coca-Cola Hellenic Group ene največjih družb za polnjenje izdelkov družbe The Coca–Cola Company po svetu in največje tovrstne družbe v Evropi. Skupina Coca-Cola Hellenic Group deluje v 28 državah in zagotavlja svoje proizvode več kot 581 milijonom ljudi. Holding skupine Coca-Cola HBC AG ima sedež v Švici, primarno je uvrščena na borzo vrednostnih papirjev v Londonu ter sekundarno v Atenah in New Yorku.

Portfelj izdelkov

Naša dejavnost obsega prodajo in distribucijo široke palete pijač, od katerih je večina blagovnih znamk družbe The Coca–Cola Company.

Naš portfelj izdelkov sestavljajo:

  • vodilne znamke Coca–Cola, Coca–Cola Zero, Fanta in Sprite;
  • blagovne znamke drugih družb, kot sta Nestea in Illy.

Nenehno iščemo priložnosti za širjenje portfelja izdelkov, saj želimo kupcem v Sloveniji ponuditi širok izbor proizvodov. Vsak ukrep je namenjen zagotavljanju najboljše kakovosti naših izdelkov.

Trajnostni razvoj

Za zagotovitev dolgoročnega uspeha moramo kar najbolj zmanjšati svoj okoljski odtis in prispevati h kakovosti življenja na območju, kjer delujemo. Temu smo predani že vrsto let.

Ob naraščajočem številu izzivov na področju trajnostnega razvoja se osredotočamo na prednostne teme za naše poslovanje in interesne skupine:

Za vsako od navedenih točk smo določili cilje, napredek pa merimo in spremljamo tako strogo kot druga področja poslovanja. Sledimo vodilnim zunanjim standardom in metodologijam ter pregledno beležimo napredek v poročilih o družbeni odgovornosti podjetij.

Nazaj na vrh